• Samantha Klerx

Auckland, Nieuw-Zeeland

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

In deze blog delen we graag onze avonturen in Auckland, Nieuw Zeeland, met onze tips wat je er kunt doen. Vooral hebben wij veel gewandeld, koffie gedronken en genoten van wat de stad je te bieden heeft. Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten mogelijk in deze stad, maar in deze blog vind je de activiteiten die wij hebben ondernomen.

Auckland, Nieuw Zeeland

Auckland 

Eindelijk zijn we in Nieuw Zeeland! Na een lange vlucht vanaf Colombo, Sri Lanka via een korte tussenstop in Melbourne, Australië, landen we eindelijk in Auckland, Nieuw Zeeland. Hier keken we echt zo naar uit! We besloten om een nachtje te verblijven in een airport hotel (Airport Palms Hotel), aangezien onze vlucht ’s avonds laat was geland. Beetje duur voor een korte nacht, maar wel fijn om niet zo ver te hoeven reizen die avond nog. Hallo jetlag, om een uur of twee vielen onze ogen pas dicht.

Auckland, Nieuw Zeeland

Hostel 

Onze uber chauffeur bracht ons de volgende ochtend na een korte nacht naar ons hostel in hartje CBD Auckland. We sliepen bij de Fat Camel in een tweepersoonskamer zonder raam. Wat zullen we hier over zeggen, blijf er weg? Goed, voor die prijs en locatie konden we ook niet veel verwachten, maar lekker slapen hebben we niet gedaan. Uiteindelijk was er ook nog een lek van de badkamer naast ons, waardoor ons vloerkleed drijfnat was. Geen aanrader dus.


Afspraken 

Ik had verschillende werkgerelateerde afspraken staan, dus Davey heeft zelf vooral alleen de stad kunnen verkennen.


Steppen 

Helemaal hip is het in Auckland wanneer je op de step door de stad gaat. Een step? Ja, een step. Lime-s steps kun je overal in de stad vinden en deze voor een paar dollar via de app huren. Je hoeft gelukkig niet heel de tijd zelf te steppen, na een paar keer te hebben gestept, ga je automatisch. Ideaal om je van A naar B te vervoeren. Davey heeft lekker rondgetoerd op deze automatische step. 

Auckland, Nieuw Zeeland

Ferry tocht naar Devonport

Vanaf de ferry terminal in Auckland kun je met de ferry in ongeveer 20 minuten naar Devonport reizen. Een mooie tocht, aangezien je uitzicht hebt op de skyline van Auckland. Devonport is een klein stadje op zichzelf, met wat leuke boetiekjes, lunchrooms en koffiehuisjes. Wij gingen hier heen voor een paar uur, helaas met heel veel regen.  Dus vooral lekker koffie gedronken en wat rondgewandeld.

Auckland, Nieuw Zeeland

Beklimmen Mount Eden 

Mount Eden, de slapende vulkaan in het centrum van Auckland. Wanneer je deze berg beklimt, heb je een prachtig uitzicht op de stad Auckland. Hoe kom je hier? Vanaf het station Britomart naar station Mount Eden, doe je er ongeveer 20 minuten over om hier te komen. De klim zelf is prima te doen, aangezien er paden zijn aangelegd. Wel een goede oefening voor je kuitspieren. Wanneer je de top hebt bereikt, heb je ook nog uitzicht op de krater die begroeid is met gras. Al met al een mooie besteding voor een paar uurtjes. De klim zelf duurt ongeveer 30-45 minuten.

Auckland, Nieuw Zeeland

Dit prachtige, oudste park van Auckland, is een fijne uitvalsbasis om te relaxen en te wandelen en even weg te zijn uit de drukte van de stad. Tevens is hier ook het Auckland War Memorial Museum te vinden. Dus heb je nog wat vrije tijd, geniet van dit park en de rust. 

Auckland, Nieuw Zeeland

Auckland, een heerlijke stad met veel mogelijkheden. Goede restaurants, koffietentjes en mooi bezienswaardigheden. Je kunt je hier prima een paar dagen vermaken! We will be back. 

16 weergaven0 opmerkingen